Marttyyri-Ilves

Ilves-valtakunnan pikkukaupunki Käpälässä on tullut aika valita uusi Marttyyri-Ilves edesmenneen seuraajaksi. Kyseinen maailmanlaajuisestikin arvostettu kunnianimi jaetaan suuren ja viisaan Ilves-neuvoston toimesta aina eliniäksi yhdelle ilvekselle ansioituneesta ja pyyteettömästä työstä koko ilveskunnan hyväksi. Lisäksi kyseisen tittelin haltija saa kylkeen paljon massia ja ikuiset kissanpäivät.

Ennakkosuosikki seuraavaksi Marttyyriksi nuori Levis-Ilves (Suvi Laukkanen) scrollaa aamutuimaan Käpälän-Sanomien digitaittoa ja kuulee Marttyyri-Ilveksen kuolleen, Leviksen työttömän kämppiksen Vise-Ilveksen (Laura Sihvonen) mopo lähtee keulimaan, paikalle kutsutaan korkea-arvoinen Tarkastaja-Ilves (Johannes Juolahti) ja heti perään jeesusmainen Ilse-Ilves (Maria Viitanen).

Draaman ainekset ovat kasassa.
Saavuttaako nuori Levis-Ilves unelmansa?
Kuka todellisuudessa on Marttyyri-Ilveksen arvoinen?
Onko kukaan tai mikään sellainen kuin antaa olettaa?

Luvassa sekoilua, aseita ja herkkuaterioita.
Mitä helvettiä? No tule katsomaan!

Työryhmän neljäviikkoinen puserrus tekstin valmistumisen ja ensi-illan välillä tuo Ilves-teatterin näyttämölle yhden uusimmista käpyläläisen draaman klassikoista. Veikka Heinosen ja Asko Halosen kirjoittama Marttyyri-Ilves (Martyr-Lynx, 2019) on moderni faabelinomainen tragikomedia elämää suuremmasta tekopyhyydestä, ilveksistä ja kissoista, hyvistä ja pahoista. Marttyyri-Ilveksen tarinassa paljastuu karvat pystyyn nostattavan tekopyhyyden armoton maailma, jossa Ilves on niin hyvä kuin itse kehtaa väittää, ja kissaelämän uljaana päämääränä on juonia ja nuolla bersetä joka suuntaan.

Esityksen arvioitu kesto 1h 15min.
Esitystä ei suositella lapsille.

ESITYKSET:

12.6. klo 19 – ENSI-ILTA
13.6. Klo 19
14.6. Klo 19
16.6. Klo 19
19.6. Klo 19
20.6. Klo 19

TYÖRYHMÄ:

Rooleissa:
Levis-Ilves – Suvi Laukkanen
Vise-Ilves – Laura Sihvonen
Ilse-Ilves – Maria Viitanen
Tarkastaja-Ilves – Johannes Juolahti

Ohjaus: Asko Halonen
Teksti: Veikka Heinonen ja Asko Halonen
Tilasuunnittelu: Mikko Hirvonen
Graafinen suunnittelu: Annika Miettinen