Ilves-Teatteri r.y.
1110103-4
Sampsantie 50 C 29
00610 Helsinki

ESITTELY
Ilves-Teatteri on vuonna 1985 perustettu, Helsingin Käpylässä toimiva harrastajateatteri.

Ilves-Teatteri on itsenäinen, vapaasti toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on luoda tuoretta ja kiinnostavaa uutta teatteria ilman tulosvastuupaineita. Keskeisiä arvojamme ovat vapaus ja turvallisuus. Vapaus tarkoittaa taiteellista vapautta tehdä sellaista teatteria kuin haluaa. Turvallisuus tarkoittaa turvallista ja demokraattista yhteisöä, jossa on mahdollista kokeilla, kehittyä ja uskaltaa.

Ilves on täysin jäsentensä näköinen teatteri. Tämä tarkoittaa sitä, että Ilveksellä ei ole taiteellista johtoa tai muutakaan palkattua henkilökuntaa, vaan jokainen jäsen on vastuussa teatterin kehittämisestä ja sen toiminnan jatkuvuudesta. Tämän vuoksi on myös jokaisella jäsenellä yhtäläinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, mitä teatterin sisällä tapahtuu. Tavoitteena on kannustaa kaikkia jäseniä toteuttamaan häpeilemättä omia ideoitaan niin näyttämöllä kuin sen ulkopuolellakin. Ilves-Teatteri tuottaa vuosittain 4-6 produktiota sekä kahdet lyhytteatterifestivaalit (ILVESLIVES! ja Räntäkarkelot). Kesäisin teemme yhteistyöproduktion Seurasaaren kesäteatterissa Helsingin Kellariteatterin kanssa.

Ilves-Teatteri kuuluu Ylippilasteatteriliitto SYTY:n ja on yksi Helsingin kolmesta ylioppilasteatterista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Ilves-Teatterin jäsenten tulisi olla ylioppilaita tai edes opiskelijoita. Ilves on SYTY:n lisäksi myös Suomen Harrastajateatteriliiton (SHT) ja Työväen Näyttämöiden Liiton (TNL) jäsen.
MUKAAN TOIMINTAAN
Ilves-Teatterin jäsenyyden voi saada osallistumalla elo-syyskuussa järjestettäviin 3-4 päiväisiin pääsykokeisiin. Pääsykokeista tulee lisätietoa Ilveksen kaikkiin kanaviin (nettisivulle ja sosiaalisen median kanaviin) viimeistään kuukautta ennen. Pääsykokeissa haetaan erikseen näyttelijöitä, ohjaajia, dramaturgeja, tuottajia, valo-, ääni-, puku- ja lavastussuunnittelijoita, koreografeja sekä graaffikkoja aina kunkin vuoden tarpeiden mukaan.

Sisään päässeet hakijat osallistuvat heti uusien jäsenten koulutukseen sekä uusien produktioon, jonka ensi-ilta on marras-joulukuussa. Uusien produktion harjoituskausi on intensiivinen (harjoituksia noin 5 kertaa viikossa) ja esityskausi ulottuu usein tammikuun loppuun asti (sisältäen kuitenkin joulutauon). Uusien produktion jälkeen jäsenet saavat itse päättää, mitä he teatterilla tekevät. Jäsenten on täysin mahdollista toimia myös muissa tehtävissä, kuin siinä, johon ovat pääsykokeissa hakeneet. Ilves-Teatterin jäsenyys on ikuinen, eli kotikoloon voi aina palata, kun siltä tuntuu. Jäseneksi voi päästä myös osallistuttuaan vähintään kahteen Ilves-Teatterin produktioon, joiden jälkeen jäseneksi pyrkivän tulee lähettää vapaamuotoinen jäsenhakemus käsiteltäväksi Ilves-Teatterin jäsenkokoukseen.

Ilves-Teatterille sisään otettavien jäsenten ikähaarukka on usein melko suuri. Viime vuosina nuorimmat sisään päässeet ovat olleet lukio/ammattikouluikäisiä ja vanhimmat kolmenkymmenenviiden luokkaa. Ilveksellä ei kuitenkaan ole mitään hakuikärajaa ja ensisijaisesti Ilves-Teatteri onkin teatteri, jonne kaikki teatterintekemisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita ammattiin, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, ihonväriin, uskontoon ja poliittiseen suuntaukseen katsomatta. Ilves-Teatterin jäsenmaksu on 30 euroa vuodessa. Jos jättää jäsenmaksun maksamatta, pysyy Ilveksen ”passiivijäsenenä”, mutta ei ole oikeutettu jäsenyyden tuomiin etuihin.

Jäsenmaksun maksaneiden jäsenten oikeuksia ja etuja ovat:

– Tilan käyttö omiin harjoittelutarpeisiin
– Vapaa pääsy Ilves-Teatterin esityksiin
– Oikeus osallistua Ilveksellä järjestettäviin kursseihin ja koulutuksiin
– Tapaturmavakuutus produktioiden harjoituksissa
– Teatterialan alennukset monilta teattereilta
– Äänioikeus Ilves-Teatterin jäsenkokouksissa
– Oikeus käyttää taloyhtiön saunavuoroa.
YHDENVERTAISUUS
Yhdenvertaisuus on tärkeä Ilves-Teatterin toimintaa määrittävä arvo. Jokaisen Ilves-Teatterissa toimivan tulee perehtyä teatterin yhdenvertaisuussuunnitelmaan, jonka voit lukea ja ladata alta.

TILA JA VUOKRAUS
Ilves-Teatterin tiloihin kuuluu intiimi noin 30-paikkainen sali legendaarisella kaltevalla lattialla, toimisto/näyttelijälämpiö, pieni keittiö, pieni yleisölämpiö, sukupuolineutraalit vessat, ja suihku.

Ilves-Teatteri on esteellinen tila, jossa on kaltevan salin lisäksi portaita ja kynnyksiä (k. 15 cm). WC-tilat ovat esteelliset. Jos käytät liikkumisen apuvälineitä: ole meihin yhteydessä, autamme tilaan saapumisessa.

Tila on ensisijaisesti Ilves-Teatterin jäsenten käytössä, mutta otamme myös mahdollisuuksien mukaan vastaan vierailuja ja pystymme myös vuokraamaan tilaa. Otathan tilaan liittyvissä asioissa yhteyttä tilavastaavaamme.

Tilassa on hyvin soiva äänentoistojärjestelmä ja yksinkertaista valokalustoa (QLab/Mac mini tai ETC Congo jr. -valopöytä).

Vastuuhenkilöiden yhteystiedot:

Puheenjohtaja
Rune Pönni
puheenjohtaja@ilvesteatteri.fi

Sihteeri (tiedotus ja keikat)
sihteeri@ilvesteatteri.fi

Tila (vierailut ja vuokraus)
tila@ilvesteatteri.fi

Yhteistyö- ja SYTY
yhteistyö@ilvesteatteri.fi

Nettisivut
yllapito@ilvesteatteri.fi

Varapuheenjohtaja
Venla Stirkkinen
puheenjohtaja@ilvesteatteri.fi

Rahastonhoitaja (laskutus)
talous@ilvesteatteri.fi

Markkinointi (kaupallinen yhteistyö)
markkinointi@ilvesteatteri.fi

Yhdenvertaisuus
yv@ilvesteatteri.fi

Tekniikka (kalusto)
tekniikka@ilvesteatteri.fi