Invaasio!

INVAASIO!

Kuka on Abulkasem? Mikä on Abulkasem? Libanonilainen tanssija? Legendaarinen demoniohjaaja? Maailman etsityin terroristi? Ihminen? Myytti? Puhelinmyyjä? Abulkasemista puhuvat kaikki: Hänen nimensä pulpahtelee esiin mitä omituisimmissa yhteyksissä, mutta alituiseen muotoaan muuttava hahmo pääsee aina karkuun ja välttää viimeiseen asti kaikkia määrittely-yrityksiä. Selvää on vain, että Abulkasem ei ole yksi meistä! Eihän?

Kolme henkilöä käyttävät Abulkasemin nimeä vahvistaakseen itseään. Kolme tutkijaa tekevät parhaansa kartoittaakseen ja murhatakseen hänet. Tule mukaan löytämään Abulkasemin todellisen identiteetin!

Ilves-Teatterin syksyn avaa August- palkitun Jonas Hassen Khemirin INVAASIO!. Näytelmän ohjaa Meimi Taipale.

INVAASIO! on satiiri Abulkasemin vallasta. INVAASIO! on hengästyttävän nopearytminen ja absurdi komedia, jossa huumori kohtaa monikulttuurisen maailman päivänpolttavat ja ajattomat ongelmat satiirisen terävällä tavalla. Vaihtuvien roolien ja näkökulmien, kielen ja identiteettien peli kuvaa hilpeästi väärinkäsityksiä ja vainoharhoja, jotka syntyvät, kun ihmiset eivät oikeasti kohtaa. Tarkemmin mutta sovinnaisesti sanottuna Abulkasem on toiseus, siis meidän häilyvä käsityksemme siitä, millainen on se, joka on erilainen kuin me.

Abulkasem on näytelmän päähenkilö, josta kerrotaan tarinoita, mutta jota kukaan ei ole nähnyt. Abulkasem on myös metafora maahanmuuttajakeskustelulle, johon ohjaaja Meimi Taipale näytelmän kautta haluaa ottaa kantaa. Näytelmä käsittelee ennakkoluuloja ja kohtaamattomuutta, mutta tarkastelee myös kriittisesti länsimaiden Yhdysvaltojen johdolla harjoittamaa ulkomaan- politiikkaa. Itse- kriittisyys on ohittamatonta, kun läpeensä suomalainen työryhmä pyrkii katsomaan maailmaa maahanmuuttajataustaisen nuoren silmin.

Tukholmassa varttuneen Meimi Taipaleen edellinen ohjaus, Ilves-Teatterilla ensi-iltansa saanut Mummun mustat silmät (2014) käsitteli ruotsinsuomalaisten maahanmuuttoa ja identiteettiä. INVAASIO! on jatkumoa ajankohtaiseen aiheeseen, jossa huumori kohtaa monikulttuurisen maailman päivänpolttavat ja ajattomat ongelmat satiirin kautta.

INVAASIO! valtaa Ilves-Teatterin lähes uskomattomien tarinoiden ja roolihahmojen ilotulituksella!

Ensi-ilta 26.8. klo 19
Muut esitykset
30.8. klo 19
1.9. klo 19
2.9. klo 19
3.9. klo 15 + yleisökeskustelutilaisuus esityksen jälkeen
6.9. klo 19
8.9. klo 19
9.9. klo 19


LIPUT:
12/6/4e

Ohjaus: Meimi Taipale

Käsikirjoitus: Jonas Hassen Khemiri
Käännös: Jukka Pekka Pajunen Sallwa Ahmed & Hannan FJ

Tuotanto: Katariina Jumppanen ja Meimi Taipale

ROOLEISSA:
Janne Illi
Ilona Kuusela
Mikko Salminen
Valo Sauri

Pukusuunnittelu & Maskeeraus: Ella Snellman
Äänisuunnittelu: Henri Hyökyvirta
Koreografia: Veera Snellman
Videosuunnittelu: Simo Savolainen
Valokuvat ja grafiikka: Mari Kaakkola
Lavastus: Työryhmä

Lisätietoja voi tiedustella sähköpostiosoitteesta invaasio@ilvesteatteri.fi tai puhelinnumerosta 050 307 24 18!
Esitys tapahtuu Ilves-Teatterin omalla näyttämöllä osoitteessa Sampsantie 50.

Esitystä tukee Helsingin kulttuurikeskus Esitysoikeutta valvoo Agency North

Kuuntele Meimi Taipaleen ja Janne Illin radiohaastattelu YLE Areenassa

Kuvat