… Jälkeen – Kuumeunia

Tietoisuus pirstaloituu ja madot juhlivat näissä raunioissa, kun sosioekonominen asema huolettaa Tinder-treffeillä ja aamuyöllä miettii varpaiden tarkoitusta.

Mutta miten käy kunniattomien? Ne ovat jo niin tottuneita kurjuuteensa, että ottavat lihat luista ja repivät tuulenpuuskat tulevat kuin annettuina, kiittelevät kun puhuri pureutuu nahan alle ja viiltää kuin kirurgin veitsi, joka on likainen ja tylppä. Ihana mielikuva, eikö vain? Tuulen nylkeminä he huutavat kiitosta, sillä he ovat kokeneet jo kaiken muun eikä tilanne enää tästä pahemmaksi voi muuttua. Mutta kuinkas taas me, kunnialliset kansalaiset, jotka emme pikkuporvarillisuudessamme voi sietää sitä, että raitiovaunu menee sivu suun ja joudumme odottamaan seuraavat kolme minuuttia pysäkillä tuulten ja happosateiden piiskaamina? Se on aivan järkyttävää eikä sitä voi millään muotoa hyväksyä!


… Jälkeen – kuumeunia on absurdi episodinäytelmä, jossa aikaan ja paikkaan sitoutumattomat tapahtumat sulautuvat yhdeksi jatkumokseen draaman kaaren hämärään päätyyn saakka. Esitys on surrealistinen, unikuvien kaltainen mosaiikki joka säröytyy ja repeää. Näytelmä avaa ikkunoita maailmoihin joita voisi olla, mutta toivoo olevan olematta. Silti painajaisnäkyjen takaa astuu esiin vinksahtanut huumori, joka muistuttaa siitä että kuilussakin voi olla hauskaa.

…Jälkeen – kuumeunia on Turkka Kylliäisen toinen ohjaus ja alkuperäinen käsikirjoitus Ilves-Teatterissa. Aiempi teos, lovecraftilainen stalker-scifi-rymistely Luolasto 822 nähtiin Sampsantiellä heinäkuussa 2020. Koronakesän helpommassa vaiheessa nähdyn vuoristokauhun tapaan tänä kevättalvena nähdään Ilveksen aina muuttuvassa salissa valon ja varjon leikkiä, hämyistä tunnelmaa usvan keskellä sekä erikoisia äänimaailmoja. …Jälkeen tuo mukanaan myös uutta muotokokeilujen ja tyylilajien kirjon palettina.

Näytöksen kesto on noin 1,5 tuntia. Näytöksessä ei ole väliaikaa.

NÄYTTÄMÖLLÄ

Heta Eronen, Alex Heino, Renja Ikonen, Janne Illi, Viena Kostamo, Ilona Kuusela, Taru Patjas, Siiri Sunell, Akira Takayama, Laura Torkkel ja Mikko Veijalainen

ÄÄNISUUNNITTELU

Tuomas Talka

VALOSUUNNITTELU

Elias Ervasti

LAVASTUS

Henrietta Pihlaja

MASKEERAUS

Alex Heino ja Renja Ikonen

LAULUJEN SÄVELLYS, SOVITUS, PUVUSTUS

Työryhmä

TUOTANTO

Ilona Kuusela

INSTAGRAM- JA TIKTOK-MARKKINOINTI

Henrietta Pihjala

VALOKUVAT

Matti Hirvonen

KÄSIKIRJOITUS, OHJAUS JA JULISTE

Turkka Kylliäinen

Esitykset:
Ensi-ilta keskiviikko 1.3. klo 19,
torstai 2.3. klo 19,
perjantai 3.3. klo 18,
sunnuntai 5.3. klo 15,
maanantai 6.3. klo 19,
tiistai 7.3. klo 19,
torstai 9.3. klo 19,
perjantai 10.3. klo 19
lauantai 11.3. klo 19.

Sisältövaroitukset:

  • ahdistus
  • voimakas kielenkäyttö (kirosanat)
  • vilkkuvat valot
  • teatterisavu