Kun tulva tulee – live-säestetty elokuva

Merenranta täynnä pedattuja sänkyjä, joukossa yksi auto. Liiketila täynnä valvontakameroita. Monijalkaisia, suurisilmäisiä ötököitä. Havahtuminen siihen, että on ampunut jonkun Nokia 3310:llä. Venevaja, jonka lattialankkujen välistä aukeaa yhteys avaruuteen. Pään sisäinen tarve päästä bileisiin. Kävely läpi metsän laulaen. Vuoren jyrkänteelle hidastetulla voltilla lentävä bussi ja rotkoon innoissaan hyppivät matkustajat. Muistipeliä 7”-singlelevyillä. Keskellä seurapeliä, josta ei saa selkoa. Pelaamisen välttelyä unohtuneiden sääntöjen vuoksi. Seksuaalinen jännite, joka ei johda ikinä mihinkään. Kahviläikkä, johon muotoutuvissa kuvioissa on aikalailla kaikki: yhdessäolo, kaiken ykseys, asioiden toisiinsa liittyminen ja samanlaisuus. Mitä vittua?

Kun tulva tulee on Vili Järvisen ja Petri Fromin ohjaama live-säestettynä esitettävä kokeellinen mosaiikkielokuva. Käsikirjoitus on syntynyt noin 30-henkisen työryhmän voimin. 

Elokuvassa käsiteltäviä teemoja ovat ihmisten subjektiiviset kokemukset maailmasta ja tiedostamattomat pakomatkamme todellisuudesta piilotajuntamme luomiin maailmoihin. Konkreettisempana aiheena on yksilön kokemukset ympäröivästä maailmasta ja erilaiset roolit sosiaalisissa tilanteissa. Teoksen tyyli on omalaatuinen, mutta viihdyttävä.

Näytöksissä valkokankaan takana on työryhmäläisistä koottu bändi säestämässä elokuvaa livenä. Elokuvan tyyliin ja teemoihin sopivasti dialogi ja muut elokuvaan synkronisoidut äänet keskustelevat elävänä paikan päällä tuotettujen äänten ja musiikin kanssa luoden niin ikään simulaation erilaisten todellisuuden tasojen ja kokemusmaailmojen rinnakkaisuudesta.

Tasapaino on sitä että ottaa tämän askeleen eteenpäin, vaikka ei olisikaan varma siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu
ja taas sattuma, päivä puoliksi, pouta sateeksi
pilviksi, jotka putoavat sitten alas
Me havaitsemme etäisyyden ja arvioimme sen tietämättämme
Yltäkylläisyyttä ja vaiheilua
alkaa hahmottua havaintokyvyn rajallisuus

Näytökset

Ensi-ilta pe 3.6. klo 19
la 4.6. klo 19

ma 20.6. klo 19
ti 21.6. klo 19
ke 22.6. klo 19
to 23.6. klo 19

Työryhmä

Tuura Aikio, Emil Ammann, Petri From, Tassu Haapalainen, Joel Heinonen, Rebekka Holi, Oliver Härkönen, Janne Illi, Arttu Isotalo, Linda Jaser, Iida Jäntti, Vili Järvinen, Anna Kallio, Laura Kilpinen, James Kokko, Helmi Kokko, Tommi Kokkonen, Ilona Kuusela, Pinja Lahti, Maisa Laitinen, Suvi Laukkanen, Tatu Liimatainen, Stella Massa, Juho Maurinen, Pekka Merlin, Jenni Murtonen, Minne Mäki, Salla Oinas, Tommi Pasanen, Henrietta Pihlaja, Markus Raivisto, Lotta Räsänen, Jesse Salo, Aura Savolainen, Laura Sihvonen, Veera Snellman, Arja Sulkunen, Tii Taxell, Maija Tikka, Sami Toikka, Tommi Tossavainen, Johanna Vapaavuori, Mikko Veijalainen, Ville-Pekka Vihma, Minka Virtanen, Dinah Youssef

Bändi

HORMONIKORINA:
Petri From, Joel Heinonen, Vili Järvinen, Tommi Kokkonen, Minne Mäki, Markus Raivisto, Arja Sulkunen

Liput

peruslippu 14€
alennuslippu (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, varus- ja siviilipalvelusta suorittavat) 8€
teatteriala ja SYTY-teatterien jäsenet 6€
kannatuslippu 20€

Sisältövaroitukset: vilkkuvat valot, kovat äänet, mielenterveysongelmat, ampuminen


Seuraa tiedotustamme sosiaalisessa mediassa

Osoite

Sampsantie 50
00610 Helsinki

Saavutettavuus

Ilves-Teatteri on esteellinen tila, jossa on portaita, kynnyksiä (k. 15 cm) ja kalteva sali. Myös sukupuolineutraalit WC-tilamme ovat valitettavasti esteelliset. Jos käytät liikkumisen apuvälineitä, ole meihin yhteydessä, autamme mielellämme tilaan saapumisessa: kuntulvatulee@gmail.com

Lue lisää esitystilasta kohdasta teatterimme.