Potilaan laki


POTILAAN LAKI
Yksi muoto lapsiväkivallasta
Potilaan ihmisarvoa, vakaumusta ja yksityisyyttä on kunnioitettava. Hoidon on tapahduttava yhteisymmärryksessä potilaan kanssa. Lähiomaisia tai muita läheisiä on kuultava jos potilas ei kykene päättämään hoidostaan. Mitä jos alaikäisen potilaan huoltaja teeskentelee lapsensa sairastavan saadakseen huomiota itselleen? Kuinka potilaan ihmisarvoa kunnioitetaan kun se on jo viety?

Potilaan laki — Yksi muoto lapsiväkivallasta on tositapahtumiin perustuva esitys amerikkalaisen Julie Gregoryn kirjoittaman “Sickened” romaanin pohjalta. Näytelmän runous on sovellettu Antonin Artaudin tyylisestä julmuuden teatterista ja Sarah Kanenin Psykoosi 4:48 näytelmästä

Näytelmä kertoo äidistä Sandrasta, jonka lapsi Julia kärsii huomattavasta päänsärystä ja kurkunkivusta. Julialla on huono ruokahalu ja yleisiä oireita kuten väsymystä ja voimattomuutta. Hän ei fyysisesti pysy mukana tai jaksa muiden samanikäisten kanssa. Mikä Juliaa vaivaa? Miksi hän ei voi syödä tavallista ruokaa? Miksi hän on laiha ja heikko? Sandra yrittää parhaansa mukaan viedä Juliaa hoitoon, mutta taudit eivät parane.

Onko homma lähtenyt lapasesta? Elätkö todellisuudessa, unessa, mielikuvituksen maailmassa vai psykoosissa?

“Ja he olivat siellä. He kaikki olivat siellä ja he tiesivät nimeni. Tuolien takaa, he kipittivät selkääni pitkin kuin koppakuoriaiset ja tanssivat. He tanssivat.”

Rooleissa:
Jessica Salo, Reetta Moilanen, Pihla Pohjolainen, Aliisa Rinne, Elias Almenoksa, Johannes Mollberg

Valosuunnittelu: Mia Finnilä
äänisuunnittelu: Juho Salaterä
Lavastus: Inka Haapamäki
Pukusuunnittelu: Emilia Johansson
Graafinen suunnittelu: Juhani Johansson
Tuotanto: Vappu Gröhn

27.4 Klo 19 Ensi-ilta
Su 28.4 Klo 19, To 2.5 Klo 19, Pe 3.5 Klo 19, Ma 6.5 Klo 19, Ti 7.5 Klo 19, To 9.5 Klo 19, Ma 13.5 Klo 19, To 16.5 Klo 19 ja La 18.5 Klo 19

Esityksen kesto noin tunti. Työprosessia voitte seurata blogistamme: http://potilaanlaki.blogspot.fi/ HUOM! Esitys ei sovellu alle 13 vuotiaille.

Esitystä tukee Helsingin kulttuurikeskus.