Roolijako

Pekka Mattila:
ROOLIJAKO – VAKAVA KOMEDIA SATEENKAAREN VÄREISSÄ

”Gender, not religion, is opium for the masses.”
Erwin Goffman

Mikä on sukupuoli? Miksi sukupuolten välistä eroa etsitään ja uusinnetaan sen sijaan, että korostettaisiin yhtäläisyyksiä? Ovatko miehet todellakin Marsista ja naiset Venuksesta? 

Ilves-teatterin näytelmä Roolijako on vakava ilottelu, jossa perinteiset sukupuoliroolit saavat kyytiä. Lavalla nähdään kolme maamme komeinta kingiä ja kaksi universumin kauneinta queenia eli naisia miesrooleissa ja miehiä mekoissa. Perinteistä teatteria ja railakasta drag showta ainutlaatuisesti yhdistävä näytelmä itkettää, naurattaa ja antaa ajattelemisen aihetta.

Kuusitoistavuotias Tuukka (Sanni Koistinen) kärsii murrosiän aiheuttamasta kriisistä. Kriisiä ei ainakaan helpota se, että hänen isänsä Tero on drag-kuningatar (Paavo Makkonen). Kaiken lisäksi Tuukan äiti Kristiina (Aleksi Korpijaakko) on 20-vuotisen liiton jälkeenkin niin umpirakastunut mieheensä, että pariskunta viettää kaiken vapaa-aikansa lemmiskellen.
Onneksi Tuukan naapuri Kaide (Kaisa Pudas) on panomies isolla P:llä – nimittäin peniksellä. Mutta onnistuuko Tuukka Kaidenkaan vinkkien avulla saamaan luokkansa kauneimman tytön huomion?
Vai olisiko äidin palkkaamasta kung fu -gurusta Akirasta (Salli Jääskeläinen) apua?

Ohjaus: Pekka Mattila Näyttelijät: Salli Jääskeläinen, Sanni Koistinen, Aleksi Korpijaakko, Paavo Makkonen, Kaisa Pudas Käsikirjoitus: Työryhmä 

Tervetuloa! Sukupuoli vapaa, muttei pakollinen! K-14
ENSI-ILTA perjantaina 9.5. klo 19.00. Muut esitykset 11.5., 12.5., 15.5., 16.5., 17.5., 18.5., 20.5., 22.5., 23.5., 25.5. ja 27.5. aina kello 19.00.
Ilves-teatteri, Helsinki, Käpylä, Sampsantie 50.
www.ilvesteatteri.com
Lippuvaraukset: 046 811 6308