Toiveuni

TOIVEUNI on näytelmä, joka pyrkii löytämään toivon. Toiveuni kertoo mahdottomuudesta elää nykyisyydessä, hädän ja köyhyyden ilmastossa; mahdottomuudesta elää menneessä, joka on pommien runtelema ja muistissa enää vain kuvina. Toiveuni on matkakertomus kohti tulevaisuutta, paikkaa nimeltä Vastaranta.

Vastaranta on luuppi. Jouduttuaan vastakkaiselle rannalle matkaaja katsoo taaksepäin ja näkee vastakkaisella puolella toisen vastarannan – on joutunut takaisin alkupisteeseensä. Minne voi siis lähteä, jos on lähtemisen hätä? Voiko vastarannalta löytää paikan, jossa sovinto ja toivo ovat vielä puhtaina?
Lyyrisen matkantekonäytelmän keskiössä ovat muistisairas nainen, armahdettu rikollinen sekä näytelmän yksi ja ainut idealisti. Toiveuni liikkuu kaatuvissa taloissa, roskaisilla rannoilla ja soramontuilla, muistojen ja unien paikoissa.

”Suru kävi vanhaksi. Sen tilalle vaihdettiin hiljaisuus, niin kuin vaihdettaisiin lakanat. Sitten sinä otit sen hiljaisuuden itsellesi. Niitä oli monia, joista valita.”

Näytelmä on Milka Luhtaniemen ja Inka Haapamäen esikoisteksti, ja saanut vaikutteita Strindbergin Uninäytelmästä, amerikkalaisdokumentti Grey Gardensista sekä sota- ja lama-aikojen muistelmista. TOIVEUNI vierailee kesäkuussa Teatteri Toivolla.

Ilves-Teatteri ensi-ilta 2.5 2014 klo 19
Muut esitykset
4.5 klo 19
8.5 klo 19
9.5 klo 19
10.5 klo 19
11.5 klo 19
13.5 klo 19 PERUTTU!
15.5 klo 19
17.5 klo 19

TEATTERI TOIVOLLA 12.6 klo 19 & 13.6 klo 19

Ohjaus: Milka Luhtaniemi
Dramaturgia: Milka Luhtaniemi & Inka Haapamäki
Rooleissa: Elias Almenoksa, Emma Castrén, Atte Hänninen, Pia Kankkonen, Miro Lopperi, Johannes Mollberg, Johanna Niemi, Aapo Puusti, Elli Saharinen, Tiia Suonpää, Anna Voutilainen
Lavastus: Inka Haapamäki
Pukusuunnittelu: Paula Tonder
Valosuunnittelu: Vilma Vantola
Äänisuunnittelu: Matti Raivio
Tuotanto: Vappu Vilke
Koreografia: Mirka Kasper
Kuvat: Inka Haapamäki & Vilma Vantola
Traileri: Elina Määttä & Ville Luonuansuu

Kuvat