Yhteystiedot

Ilves-Teatteri r.y.
Sampsantie 50
00610 Helsinki

Toiminnasta vastaavien jäsenten yhteystiedot löydät kohdasta Hallitus. Olethan meihin yhteydessä vastuualueiden mukaan. Yksittäisten jäsenten yhteystietoja löydät jäsengalleriasta. Lipunvaraus- ja esitystiedustelut voi lähettää osoitteeseen liput@ilvesteatteri.fi.

Nettisivuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä yllapito@ilvesteatteri.fi

Ilves-Teatteri sijaitsee Helsingin käpylässä osoitteessa Sampsantie 50.

Kätevimmin perille pääsee keskustan suunnasta sekä Mäkelänkatua kulkevilla, että Käpylän juna-aseman ohittavilla bussilinjoilla jääden pois Käpylänaukion tai Panuntien pysäkillä ja kävelemällä loppumatkan. Myös Raitiovaunulinja 1 jää lähistölle (Metsolantien pysäkki).

Lähijunista I, P, K ja T pysähtyvät läheisellä Käpylän asemalla.

Ilveksen ja Kellariteatterin yhteinen kesäteatteri eli Kumpulan metsäteatteri sijaitsee Kumpulassa Kätilöopiston kallioilla. Lähin katuosoite on Isonniitynkatu 10-12.

Puheenjohtaja
Tiia Seeve
puheenjohtaja@ilvesteatteri.fi

Varapuheenjohtaja
Dinah Youssef
puheenjohtaja@ilvesteatteri.fi

Sihteeri: teatterin sisäinen tiedotus, keikat
Alex Heino ja Venla Stirkkinen
sihteeri@ilvesteatteri.fi

Rahastonhoitaja
Tommi Rajala ja Veera Kontula
talous@ilvesteatteri.fi

Tilavastaava: vierailut ja tilan vuokraaminen
Taru Patjas ja Ilja Pippa
tila@ilvesteatteri.fi

Markkinointivastaava
Venla Stirkkinen ja Tommi Rajala
markkinointi@ilvesteatteri.fi

Yhteistyö- ja SYTY-vastaava
Mitro Partti ja Iita Virta
yhteistyo@ilvesteatteri.fi

Yhdenvertaisuusvastaava
Pinja Lahti ja Jael Assulin
yhdenvertaisuusvastaava@ilvesteatteri.fi

Nettisivuvastaava
Tassu Haapalainen ja Ilja Pippa
yllapito@ilvesteatteri.fi

Tekniikkavastaava
Veikko Tuomainen
tekniikka@ilvesteatteri.fi

Ilves-Teatteri on vuonna 1985 perustettu Helsingin Käpylässä toimiva harrastajateatteri.

Ilves-Teatteri on itsenäinen, vapaasti toimiva yhdistys, jonka ensisijaisena tavoitteena on luoda tuoretta ja kiinnostavaa uutta teatteria ilman tulosvastuupaineita. Keskeisiä arvojamme ovat vapaus ja turvallisuus. Vapaus tarkoittaa taiteellista vapautta tehdä sellaista teatteria kuin haluaa. Turvallisuus tarkoittaa turvallista ja demokraattista yhteisöä, jossa on mahdollista kokeilla, kehittyä ja uskaltaa.

Ilves on täysin jäsentensä näköinen teatteri. Tämä tarkoittaa sitä, että Ilveksellä ei ole taiteellista johtoa tai muutakaan palkattua henkilökuntaa, vaan jokainen jäsen on vastuussa teatterin kehittämisestä ja sen toiminnan jatkuvuudesta. Tämän vuoksi on myös jokaisella jäsenellä yhtäläinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, mitä teatterin sisällä tapahtuu. Tavoitteena on kannustaa kaikkia jäseniä toteuttamaan häpeilemättä omia ideoitaan niin näyttämöllä kuin sen ulkopuolellakin. Ilves-Teatteri tuottaa vuosittain 4-6 produktiota sekä kahdet lyhytteatterifestivaalit (ILVESLIVES! ja Räntäkarkelot). Kesäisin teemme yhteistyöproduktion Kumpulan metsäteatterissa Helsingin Kellariteatterin kanssa.

Ilves-Teatteri kuuluu Ylippilasteatteriliitto SYTY:yn ja on yksi Helsingin kolmesta ylioppilasteatterista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Ilves-Teatterin jäsenten tulisi olla ylioppilaita tai edes opiskelijoita. Ilves on SYTY:n lisäksi myös Suomen Harrastajateatteriliiton (SHT) ja Työväen Näyttämöiden Liiton (TNL) jäsen.
Ilves-Teatteri on saanut alkunsa Helsingin Yliopiston Hämäläis-Osakunnan näytelmäkerhosta 1980-luvun alussa. Näytelmäkerho harjoitteli Tavastia-klubin yläkerrassa Urho Kekkosen kadulla. Kerhon jäsenet halusivat kuitenkin pian päästä eroon osakuntalaisuudestaan ja 1985 perustettiin Ilves-Teatteri ry. Hämäläis-Osakunnasta ja Urho Kekkosen kadun tiloista jäi muistoksi teatterin nimi; Hämeen vaakunassa komeilee uljas ilveskissa ja Tavastian vieressä toimii yhä Ilves-niminen ravintola.

Ilves toimi vielä reilun vuoden ajan perustamisen jälkeen Urho Kekkosen kadulla, mutta muutti sitten heinäkuussa 1986 idylliseen Käpylään vanhan elokuvateatteri Rion tiloihin. Jäsenet remontoivat tilan talkoovoimin ja välillä makuupusseissa salin lattialla nukkuen. Rion ajoista muistuttaa vielä tänäkin päivänä Ilves-Teatterin omaleimainen kalteva näyttämö. Ilveksen perustajajäsenissä oli mukana monia nykyisiä teatterialan pitkän linjan ammattilaisia.

Ilves-Teatterin jäsenyyden voi saada osallistumalla elo-syyskuussa järjestettäviin 3-4 päiväisiin pääsykokeisiin. Pääsykokeista tulee lisätietoa Ilveksen kaikkiin kanaviin (nettisivulle ja sosiaalisen median kanaviin) viimeistään kuukautta ennen. Pääsykokeissa haetaan erikseen näyttelijöitä, ohjaajia, dramaturgeja, tuottajia, valo-, ääni-, video-, puku- ja lavastussuunnittelijoita, koreografeja sekä graaffikkoja aina kunkin vuoden tarpeiden mukaan.

Sisään päässeet hakijat osallistuvat heti uusien jäsenten koulutukseen sekä uusien produktioon, jonka ensi-ilta on marras-joulukuussa. Uusien produktion harjoituskausi on intensiivinen (harjoituksia noin 5 kertaa viikossa) ja esityskausi ulottuu usein tammikuun loppuun asti (sisältäen kuitenkin joulutauon). Uusien produktion jälkeen jäsenet saavat itse päättää, mitä he teatterilla tekevät. Jäsenten on täysin mahdollista toimia myös muissa tehtävissä, kuin siinä, johon ovat pääsykokeissa hakeneet. Ilves-Teatterin jäsenyys on ikuinen, eli kotikoloon voi aina palata, kun siltä tuntuu. Jäseneksi voi päästä myös osallistuttuaan vähintään kahteen Ilves-Teatterin produktioon, joiden jälkeen jäseneksi pyrkivän tulee lähettää vapaamuotoinen jäsenhakemus käsiteltäväksi Ilves-Teatterin jäsenkokoukseen.

Ilves-Teatterille sisään otettavien jäsenten ikähaarukka on usein melko suuri. Viime vuosina nuorimmat sisään päässeet ovat olleet lukio/ammattikouluikäisiä ja vanhimmat kolmenkymmenenviiden luokkaa. Ilveksellä ei kuitenkaan ole mitään hakuikärajaa ja ensisijaisesti Ilves-Teatteri onkin teatteri, jonne kaikki teatterintekemisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita ammattiin, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, ihonväriin, uskontoon ja poliittiseen suuntaukseen katsomatta. Ilves-Teatterin jäsenmaksu on 25 euroa vuodessa. Jos jättää jäsenmaksun maksamatta, pysyy Ilveksen "passiivijäsenenä", mutta ei ole oikeutettu jäsenyyden tuomiin etuihin.

Jäsenmaksun maksaneiden jäsenten oikeuksia ja etuja ovat:

- Tilan käyttö omiin harjoittelutarpeisiin
- Vapaa pääsy Ilves-Teatterin esityksiin
- Oikeus osallistua Ilveksellä järjestettäviin kursseihin ja koulutuksiin
- Tapaturmavakuutus produktioiden harjoituksissa
- Teatterialan alennukset monilta teattereilta
- Äänioikeus Ilves-Teatterin jäsenkokouksissa
- Kahvit harjoituksissa sekä eväät jäsenkokouksissa
- Oikeus käyttää Ilveksen taloyhtiön saunavuoroa.

Ilves-Teatterin tilat sijaitsevat Käpylässä osoitteessa Sampsantie 50 (tarkemmat sijaintitiedot kohdasta yhteystiedot). Tiloihin kuuluu intiimi noin 30-paikkainen sali legendaarisella kaltevalla lattialla, toimisto/näyttelijälämpiö, pieni keittiö, pieni yleisölämpiö, sukupuolineutraalit vessat, suihku, taloyhtiön sauna sekä varastotiloja.

Ilves-Teatteri on esteellinen tila, jossa on kaltevan salin lisäksi portaita ja kynnyksiä (k. 15 cm). WC-tilat ovat esteelliset. Jos käytät liikkumisen apuvälineitä: ole meihin yhteydessä, autamme tilaan saapumisessa.

Tila on ensisijaisesti Ilves-Teatterin jäsenten käytössä, mutta otamme myös mahdollisuuksien mukaan vastaan vierailuja ja saatamme joskus pystyä myös vuokraamaan tilaa lyhyeksi aikaa. Otathan tilaan liittyvissä asioissa yhteyttä tilavastaavaamme osoitteessa tila@ilvesteatteri.fi